Van A tot Zuidema Tuinonderhoud 2014

 

Planten-informatie

gids    

 

Kenmerken:

Soort: vaste plant

Bloemkleuren: blauw/paars of wit

Plaats: zon

 

 

Dropplant (Agastache foeniculum) is een plant uit de lipbloemigen familie (Labiatae) en wordt ook wel Anijsnetel of Anijsplant genoemd.

 

Agastache rugosa

 

Oorsprong

Azi

Bloeiwijze

Het groene ovale blad smaakt naar anijs, maar de plant ruikt naar drop. De lange vierkante, enigszins behaarde bloemstelen, zitten vol met buisvormige paars/blauwe langgerekte bloemaren. Wit is ook verkrijgbaar. De blaadjes kunnen worden gebruikt worden in salades, potpourri en thee. Deze plant trekt erg veel bijen + vlinders aan! Verliest in de winter haar blad.

Toepassing

Border

Soort

Vaste plant

Plaats

Zon

Grondsoort

Een goed doorlatende vochtige bodem

Snijbloemen

Ja

Droogbloemen

Nee

Hoogte

50 90 cm.

Planttijd

Gehele jaar, zolang het niet vriest

Bloeitijd

Lang bloeiende plant in de zomer juli september)

Snoeien

Vroeg in het voorjaar (maart) de bloemstengels tot de grond terug snoeien, want deze plant gaat al vroeg uitlopen. Hierdoor kunnen allerlei vogeltjes nog in de winter maanden de zaadjes opeten. Voor die mensen die in de winter van een opgeruimde tuin houden en aan het eind van het najaar deze plant snoeien, het advies, hierna de plant te beschermen tegen de vorst met een laagje mulch.

Tips

 

Prijs

vanaf 2,00 per stuk 

Veel gestelde vraag?

Vermeerderen? In het voorjaar zaaien of aan het eind van de zomer (zogenaamde zomerstek) via stekken (gebruik dan half houtige takken) of door een oude plant te scheuren in het vroege voorjaar of najaar.

 

 

 

Klik op onderstaande knop om terug te keren naar de planteninformatie gids

 

Planteninformatie gids

 

 

Bloemdetail